Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Is het LeFort’bier al hier?

Is  het  LeFortbier  al hier?
Biergeboorten…we staan er niet meer bij stil, alhoewel…
‘LeFort’ out zich als een roodbruin tarwebier met een zekere fruitigheid.  Het  mooi kastanjebruin van kleur.
De aanwezige aromatoetsen van kandij, koffie, banaan, chocolade… verrijken het ‘hoge gisting’bier.  De donkere, geroosterde moutsoort  maakt het tot een redelijk  complex, zacht  bier. Het schuim is lichtbruin, compact en romig.
Laat het biervilten als een rustig te consumeren degustatiebier.  Het wordt best gedronken aan ongeveer 6 ° en de consument mag er gerust 3, 5 euro voor neertellen.  Het geeft een frisse nadronk en blijft lekker in de mond hangen.
Het alcoholpercentage bedraagt 8,5 % alc.vol terwijl de alcohol mooi wordt gemaskeerd in de moutigheid van het bier.
De brouwers van Brouwerij Bockor toonden zich trots dat het  werd voorgesteld  te  Kortrijk in het historische pand  van voorouderlijk… “Omer”, … het blondje weet-je wel!?
Het bier LeFort zal op Horeca Expo officieel worden voorgesteld aan het grote publiek.   Bockor maakt er een erezaak van dat het
bier uit het juiste glas zal worden gedronken.  Het mooie kelkglas is speciaal ontworpen voor het nieuwe bier.  Het valt op door
zijn gevoelsmatige eenheid, stevigheid en handvat. Het etiket en het logo in reliëf  zijn gebaseerd op een historisch geslepen glasraam.  Om die reden  kunnen 20 horeca’zaken in Limburg rond de jaarwende  het bier in exclusiviteit aanbieden.      Deze gunst zal worden toegekend op basis van een wedstrijd, uitgeselecteerd door  een professionele jury.
INFO :    www.brasserielefort.be 056/23 51 71 (fch)

Geen reacties

Reageer