Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Peren…tussen Marina, Rocco Granata en Corina…

Peren…tussen Marina, Rocco Granata en Corina…
Deze lopende week glanzen de nieuwe  Conférence’peren te koop, genaamd Corina, de
vroegste variant van vermeld ras.  De consument mag er zich aan verwachten
in de speciaal- en fruitwinkels.  De elegante  vruchtvorm, uiterlijke verschijning en
smaak rangschikt Corina  duidelijk in de Conférence’rekken.  Deze peer heeft
zich inzake het pluktijdstip losgerukt van het perenpeleton.  Uiteraard biedt ze daarom
goede voordelen bij het vermarkten.  Twintig jaar geleden reeds werd de peer  als vroege selectie gevat door de gebroeders  Saels uit Herk-de-Stad (Donk).
Het samenwerkingsverband  met René Nicolai, synoniem voor mondiale  fruitboomkwekerij,  opent bijzondere afzetperspectieven.   Fruittelers kunnen zich vinden in een productiecontract.  De afzetperiode  is afgezoomd op  vier weken.  Corina toont zich  van de perenboom losgezongen voor het  traditionele Conférence’seizoen begint.   De afzet behoort   afgerond te zijn voor de oogst van de gekende lange halspeer is begonnen!  Sortering, verpakking en afzet gebeuren centraal.  Op dit ogenblik zijn er zowat 100  hectare  Corina aangeplant.  De Limburgse Tuinbouwveiling en het exportbedrijf Bell’export uit Borgloon primeuren  de lekkere, sappige vruchten naar de consumenten.  Ze oriënteren zich in deze fase op de Belgische, de  Nederlandse, de Engelse en de Scandinavische markt.  Let wel, er is  een boomplantstop  ingesteld. De productie zal de komende jaren nog stijgen en nieuwe markten  worden  ontwikkeld. Tot dusver werden arealen aangeplant in Haspengouw, het Hageland en het Waasland.  Het Maasland kijkt uit!
De vroege variant ligt dus 3 weken vroeger dan het gekende  perencontingent in de rekken.
De consumerende liefhebber kan vanaf nù reeds in de nieuwpeer, bij voorkeur ongeschild,  crispend  bijten.  Ik zie Rocco Granata in de Vennestraat te Genk nog… Corina  gaan zingen! (fch)    INFO :  administratie@renenicolai.be * 011/31 21 25

Geen reacties

Reageer