Frank Craemers / 423 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Culinair gezondheidsvlees varkensgekruld

Culinair gezondheidsvlees varkensgekruld

Zie je varkens al zwemmen in de zee? Neen dus! Geen nood… ze komen eraan, die algen’varkens. De culinaire kennismaking met Bel’vidha is een absolute aanrader. Tot de sappige nasmaak toe, – geef me maar een goed aansluitglaasje? – raakt het sappige stukje vlees toenemend opgetafeld.

Meer nog : diëtisch betreft het nieuw, mals en gezond varkensvlees met perfecte verteerbaarheid.
Het sproot voort uit een kruising van het Belgisch Landvarken en een Piétrain, grootgebracht op basis van een specifiek rantsoen, rijk aan algen. 15 jaar baanbrekend onderzoek ging eraan vooraf.
Nutricionist Danny Van Mullem lichtte een gigantische Merak’doos van zolder, grappig… maar vol eerbetoon aan de wetenschappelijke research en het vorsingswerk naar voedermengeling toe.

Gezondheidsmatig bevat het vlees grote hoeveelheden aan essentiële vetzuren. Niet door het menselijk lichaam aan te maken, dus alleen maar binnen te lepelen via vissoorten zoals Europese zalm en Atlantische haring, snoekbaars…etc.

We spreken dus over het Omega 3-vetzuur, wetenschappelijk aangetikt als DHA, een mooie bio’verbinding uit een samenspel van carbonzuur en koolstofatomen.
Even moeilijk doen : DHA staat voor docohexaeenzuur en de voornaamste bron is visolie.

Behalve carbon’verbinding speelde prof.Els Vossen wetenschappelijke ‘draagmoeder’ voor dit ronduit prachtig voedings’project. Noteer de bewezen aanvoer aan voedings’stoffen richting lichaamscellen, hersenen, ogen en het zenuwstelsel.

Bovendien brengt het getipt varken met stip een eerlijk verhaal voor de hele keten. Samenwerking en de verschillende samenspelers staat hierbij centraal waarbij… zélfs de boer correct wordt betaald. De traiteur-slager, consument, grossier, voederfabrikant, agra-toeristen…worden er allen beter van.
Chef-kok Christine Van Deun uit Olen draaide niet rond de pot…en schafte een paar ‘delicatesse’
bereidingen. Het deuntje vond ook zijn neerslag op enkele kookfiches voor allen, professionelen,
amateurs en gezondheidsfreaks. Je leest er de bereidingstips voor gebraad, spiering, kotelet… waarbij de keukentechnieken uiteraard belangrijk blijven. Ja gezonder, maar niet duurder!

Het prachtige vleesprodukt kent zijn verankering in, historisch gezien Hertogdom Brabant… van oudsher het Kempisch expertise’gebied voor de varkensteelt.

In close familieverband kon met een open mentaliteit genetisch worden gekruist. Klantentevredenheid, ook externe verbondenheid en vernieuwing staan er hoog in het vaandel.
Brigitte en Joël zijn actueel het tweespan dat opperst kwaliteitsvol varkensvlees wil beleveren.

De toekomst is er ongetwijfeld een van groei in de hoop dat de Bel’Vidha varkens ze kunnen bijhouden.

Een letterwoord werd vastgelegd door ‘peetvader’ Jef Cuylaerts en echtgenote, nu op postioen.
Stap-voor-stap is RISA is ongetwijfeld een rijzende ster aan het gastronomisch firmament.

En er hoeft niet geknord te worden….zeker weten! (fch)

INFO : www.belvidha.be * 03/236 65 42

frank.craemers@skynet.be * gsm 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer