Humphrey geland tussen ‘nationale bank’ en comic’museum
Humphrey geland tussen ‘nationale bank’ en comic’museum
Tijdens een toch wel opwarm’matige persconferentie werd te Brussel een langverwacht
project neergetafeld.
Yannick Van Aeken, de voormalige souschef van toprestaurant Noma in Kopenhagen en
de doordenkende Glen Ramaekers vormen een driespan met Vincent Sibourg als
maître d’hôtel. Welhaast 20 jaar was netvernoemde mee een garantie van Sea Grill.
Het ‘squadron’ doet in horeca’perspectief de opperste culinaire ervaringen verwachten.
De Brusselse architect en caffee’goeroe Fréderic Nicolay ‘tekende’ dan nog aan…
en mee het concept.
Niet in de pas?
De naam van het restaurant verwijst naar acteur Humphrey Bogart. Het
is gevestigd in hetzelfde gebouw waar het onafhankelijke platenlabel PIAS.
‘Play it again Sam’ zal met deze wellicht in je hoofd blijven hangen.
De initiatiefnemers hanteren een totaal nieuwe, innovatieve aanpak. Krachtlijnen zijn ecologie, dat-het-met-onze-aarde-nog-lang-moge-duren … én gezondheid!
Kenmerkend is de stadstuin met kruidenrijkdom van het restaurant.
Chef Yannick en zijn team zullen bewijzen dat de Brusselse streekgastronomie ongelooflijk
goed scoort in een exotisch en zelfs mondiaal kader. Het wordt dus een versmelt’keuken
met smaakvervloeiing vanwege realistisch-culinaire topartiesten die graag buiten de lijntjes
kleuren. De gewone culinaire wereld en de topgastronomie genieten bij Humphrey
heel wat overvloei.
Stadsbottelend
Verwacht je aan een polonaise van vergeten groenten, symkruiden en oververwachte
wendingen op het bord. Ze obert zich in de zo gewaardeerde geest van greenaccord,
de Parijse klimaatconferentie en …’duurzaamheid’. De Humphfrey’golvers hebben een gigantische reiservaring waarvan wereldwijd veel meegebracht…behalve de kilometergroenten die ze dagvers willen aanwenden. Reynvaren, grand cru’asperges en bio-blauwbessen…zullen binnen projecten mogelijk in serie worden gekoppeld. De Brusselse streekgastronomie krijgt een bijzondere plaats en de menu’s worden gecombineerd met originele wereldwijnen, ambachtelijke bieren van onder andere
het Brussels Beer Project en brouwerij de Triest.
Glen promoot al jaren de Filipijnse rum Don Papa, gebotteld in de geboortestreek van zijn
moeder. De sym’kruiden staan op een armlengte van Julie De Block, Glen’s partner die
zich bekommert om de binnentuin en …by the way vanaf mei ook over de baby. Nog 4 ha
aan eetbare bloemen, wilde planten zijn beschikbaar … in het Mechelse, nogmaals aangevuld met de Sanguisorba’arealen van Bart Belmans.
Het micro-boerderijtje laat ruimte voor een vogelhabitat, een paar holenbroeders en…
zelfs bijenpopulatie.
Casablanca versus Brussel
Het nieuwe restaurant heeft zijn naam te danken aan de bekende acteur, verwijzend naar
de film Casablanca. Het zal geopend zijn voor een verzorgd ontbijt, een lunch of diner.
Kwaliteitskoffie wordt er tikkensklaar gekaderd en thee overstijgt het niveau van de ‘bengelende’ zakjes. Lees Garden of herbs, Japan bancha, China white monkey tot three.
De uitbating kiest voor organische, natuurlijke produkten waarbij onthaasting of zich-elders-ter-wereld wanen als gevoel zal overheersen. Toeristen en zakenmensen zullen het
beslist zien als een dankbare ‘ankerplaats’. Het restaurant biedt plaats aan 35 personen …
met een aangename ‘transitzone’ voor het aperitief of de cocktail. Het karaktervolle
interieur combineert hout met groene tinten. Aantreden kan dus voor Oyster Cranberry apple, Piemont Beef Tartare Herring Caviar, Charlotte Northsea crab & bisque, Lamb Kare bereid met cherries geranium…(incomplete!)…
Niet …in de pas lopen koken…in de PIAS dus wel! (fch)
INFO : www.humphfreyrestaurant.com * gsm 0478/97 09 86
redactie frank.craemers@skynet.be * O474/98 37 91
- Posted by Frank at 08:30 am
- Permalink for this entry
- Filed under: culinair
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer