Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Smaakstad Hasselt maakt kwaliteitsvolle boekensprong…

Smaakstad Hasselt maakt kwaliteitsvolle boekensprong…
In de Maastrichterstraat van Limburg’Hoofdstad Hasselt werd bijzonder succesrijk een
‘gesettelde’ boekenwinkel geopend. Gelijk het pluisje van een paardenbloem, vanuit het gekende Leuvense boekencafé met de wind meegevoerd is er nù een nieuwe literaire thuishaven in de Euregio Maas-Rijn. De zaakvoerders baatten voorheen De Dry Coppen
uit. Precies daar verdienden ze hun sporen in het boekenvak en meer nog, gelijk de sporen
van paddenstoelen wisten ze doorheen de jaren een niche’markt en netwerkrelaties uit te bouwen. Boekminnende Limburgers tonen zich gelukkig met de komst van een onafhankelijke boekhandel. Genaamd “Grim”, doet haast geromantiseerd-sprookjesachtig maar toch realistisch aan met een bijzonder uitgebreid en eigentijds aanbod voor àlle boekenliefhebbers. De betere romans worden er ‘ etrechterd’ met het juiste boek voor het gepaste lezersprofiel, voor de vrijetijdslezer en de échte literatuur’adept.
In de Junioren’afdeling zal je ouders en grootouders met hun kinderen de aanzet tot
bladeren zien zetten. Je vind er prachtig vormgegeven prentenboeken om samen te lezen,
grappige boeken voor de beginnende lezers en fors meeslepende verhalen van de grootmeesters van de jeugdliteratuur.
Bezijden de rekken en de staffeltafels zie je een reeks mooie post- en prentkaarten, ook
originele cadeautjes voor wie van boeken houdt… “Vertel het aan de bomen, de bladeren
de bladen…!? Jee Kast haalde als woordkunstenaar werkelijk alles uit de kast om de opening op te vrolijken. Hij geniet podiumvastheid met een aanbod va slam poetry en is een uitgelezen tekstperformer. De lichte miezer tijdens de opening kon hij overstijgen samen met de hap’natjes van Ape-ritief bezijden een oog’knippende burgemeester.

De ‘bladwijzer’ naar het Stadsmus is juist georiënteerd voor geestknuffelende
bezigheden!… (fch)

INFO : * 011/91 11 93
redactie frank.craemers@skynet.be, * 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer