Frank Craemers / 414 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Exotisch, mondiaal én ‘eet Brussels’ in Humphrey

Exotisch, mondiaal en ‘eet Brussels’ te sharen in Humphrey

****
Zag je die Jerommeke’container op zijn hoekpunt staan zweven in de Pachecolaan te Brussel? Awel, dan weet je meteen de weg naar het Stripmuseum en het restaurant Humprey. Die aanvoerbak staat misschien wel symbool voor aanvoer van producten uit heel de wereld?
Voedings- en streekprodukten van eigen bodem, zoals spruitjes worden
er, bij voorkeur met elektrische voertuigen aangeleverd.
Foodsharende muziek
En daar zit muziek in want samen met PIAS huist men onder hetzelfde dak
van Le Peuple vroeger. Humphrey is een spraakmakend restaurantproject van chef Yannick Van Aeken. Hij is de gewezen souschef van NOMA in Kopenhagen waarrond deze dagen nogal wat te doen was. Eén van de beste
restaurants ter wereld raakte gesloten en verhuist naar een stadsboerderij
aan de rand van de al even wereldberoemde vrijstaat Christiana.
Actueel doordact
Het team van Yannick en Glen heeft het voorbije jaar bewezen dat de
Brusselse streekgastronomie bijzonder goed scoort met een exotische
en zelfs mondiale aanpak. Humphrey gaat voor een innovatief fornuis dat
draait rond ecologie, duurzaamheid en gezondheid.
De stadstuin van het restaurant wil er een overtuigde uiting van zijn.
Eetbare bloemen, zoals agastache, kruiden en planten zullen er wortelen en gekoesterd worden.
De drankenkaart ’spreekt’ over verse en gedroogde thees, evenals natuurlijke, biologische groenten…
Nieuw menu
De eerste verjaardag is een reden om het nieuwe menu-concept naast
de typische sharing-gerechtjes aan te bieden vanaf het fornuis binnen bestekbereik.

“Krokant kabeljouwvel draagt lekker gemarineerd kabeljouwwit met Filipijnse quinilla, rauw gemarineerde vis, koriander en chili.
Als aperitief drink je er Quinos Sour bij, quinos met calamanci”…

Als “de Vourvray 100 % chenin blanc wordt geschonken is het tijd voor
een gerechtje van granaatappel, chocolagetoekt op raddichio, ganzelever van vrije pluimage. Als marinade geldt de Filipijnse rum, een mooie Calvadosvariant”.

Dan zien we onthaastend “de kruik met Lambic’bier opduiken en Bull Balles met jonge ajuin en pindakaas” opgetafeld worden… 10 à 12 couverts worden
creatief gesuggereerd!
En dan reeksen we nog wat bij… met ‘klanken’ als Chicaron, Beef Tartare & Wakame, Cabbage Hot Kimchi, Saba Shrimp, Seabass Relleno, Rice Table,
Filipino Style Lengua…
De kindvriendelijkheid schuilt in de fingerfood’aanpak en het veelzijdig verteerbare. Uiteraard heeft het ook te maken met het revitaliseren van Brussel. Want, alhoewel Humphrey slechts een klein dipje heeft gekend mag de hoofdstad van België als de ontegensprekelijke place to be worden bestempeld.

PIAS
De naam van het restaurant verwijst naar acteur Humphrey Bogart
naast het onafhankelijke platenlabel PIAS, ‘Play it again, Sam’.
Stel gerust dat ze op die plaats van 1 plus 1…3 (drie!) maken!
Ze mixen er de tafelchef met back stage en frontstage…het culinaire
met het muzikale. Jongelui worden er uitgedaagd op verschillende fronten
en ze krijgen er een podium aangeboden. Sympathie, een dynamische
‘ziel’creatie, familiaal en interactioneel…zijn de streefidealen!
Het management van PIAS profileert zich enthousiast
als pure Sturm und Drangers… Ze waarborgen de fabricatie van kleine oplagen CD’s, vinylplaten en daarvoor hebben ze 400 personen in dienst.

Podium én smaakpalet… blijkt in meerdere betekenissen goed samen
te gaan! (fch)

INFO : * GSM 0472/98 37 91

redactie www.frankcraemers.be, * 0474/98 37 91

==>> http://us14.campaign-archive1.com/?u=f79684dc8e7a3997a924a8d73&id=1edb4ba9be&e=3328bc0cf4

Geen reacties

Reageer