Frank Craemers / 414 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

De GODEVAART
…Antwerpen gastronomisch helemaal ‘uit’klarend!
*****
In hartje Antwerpen vind je een restaurantkeuken die
culinair hartstochtelijk te beminnen valt : de Godevaart.
We noteren de St.Kateijne-Vest waar Jeremie
Landweert sinds jaar én dag een gastronomische hotspot
uitbaat.
*** Meir en meer…

Nog pro’s : er werd onlangs vlakbij een gloednieuwe parking
geopend én op maandag kan je er, voor Antwerpen uitzonderlijk,
terecht. Bloggers, journalisten en clusterenten werden uitgenodigd om ter plaatse de ontplooiingsfaciliteiten …
’te komen proeven’. En daarbij werd véél vrij gegeven, van
Antwerpen tot Afrika en van Parijs tot brexit …kortom,
je zit er gebeiteld in een kosmopolitische wereldstad.
In de historische stadskern vind je daarbij nog een
geluidsloze, prachtige binnentuin. Romantiek, muurbloeiers, kruiden, bloemen en ecologie vinden er zich.
Het is een absoluut gezellig kader! Bij de minste miezer
tonen de buitenparaplu’s hun spanwijdte.
De metro- en bushaltes bevinden zich op een minuutje wandelafstand.
*****
Geen weer…
Weer of geen weer …Jeremie Landweer lapt het weer!
Het ‘bubbelt’ er alvast voor het 1-jarig bestaan. Enkele weken
nadat hij de ‘roerlepel’ had over genomen sleepte hij alvast
twee hoog aangeschreven Horeca Awards in de wacht; zilver
en goud voor respectievelijk de Godevaart en voor Wine Bar Soho. Hij is duidelijk een man van grensverleggende nieuwe uitdagingen.
***
Zo deed hij jarenlang het Antwerpse ….monument De
Kleine Zavel herleven, lanceerde hij de evenementenboot DKZ
sur l’O. En eerder dit jaar stond hij aan het hoofd van het Belgische team dat zich moest ontfermen over Cannonball Run 3000. Dat is een luxerally die deelnemers op ongeveer een week tijd van Amsterdam tot Boedapest brengt.
Mediterraan…
Natuurlijk stopt het niet bij Cannonball Run 3000.
Jeremie zal dit jaar ongetwijfeld over zich laten spreken door zijn bijdrage aan het hyper coole Bal des Belges bij Stefano Forever in Saint-Tropez. Daar zal hij zich bezig
houden met het wereldberoemde Le Bagatelle.
***
Stefano Forever is al jaar en dag een absolute topper in de
nachtclub-, bar- en restaurantwereld. De feestjes zijn er legendarisch met sterk gastronomisch palet.

De georganiseerde, exclusieve festijnen in vermeld havenstadje ondersteunen, precies dé gelegenheid voor Jeremie Landweer om te tonen waar Godevaart voor staat.
We spreken de woorden uit : toegankelijk luxueus, inclusief
en exclusief, herkenbaar…maar al evenzeer hemels gastronomisch.

Het ineen klinken van dit concept op de Franse Côte d’Azur,
het is dé ‘assemblage’ waar beiden rotsvast in geloven.

Beeldvorming
Jeremie Landweer zal binnenkort inhoud en ‘voeding’ aanleveren voor twee gloednieuwe beeldkanalen.
We spreken over de zijnkanaaltjes van het ’30 Seconds or
Die TV. In die cadrage spreken we dan nog over `Clubbing
& Events en al evenzeer Food & Lifestyle. Hou YouTube dus
in de gaten! Op het Filmfestival van Cannes toonde de pers
van over heel de wereld alvast grote ontvankelijkheid.
De eerste vier smaakmakers werden opgenomen in de knappe filmstudio te Brussel.
In deze weer de zucht en verzuchting van Jeremie : “quality!”.

Kledingomvattend.
Een van de nieuwste samenwerkingen is die met Grogo,
een exclusieve, Belgische kledinglijn. Ze specialiseert
zich in maatpakken, schoenen en sportkledij.
Het is de designer Gideon Boateng, in Ghana geboren
die alle maatpakken ontwerpt.
Hij verdiept en verknipt zich daarvoor in de beste
Napolitaanse stoffen.
Grogo gaat er prat op de perfecte pasvorm te kunnen vinden voor eender welk lichaamstype. Hij zal de kledij
verzorgen voor Jeremie Landweer die op zijn beurt weer
mee bouwt aan de merkbekendheid.
***
Jeremie we can…
Met een enthousiast, fonkelnieuw team een restaurant
(her-)openen en meteen een 13,5 in de Gault&Millau prikken, je ‘moet’ het maar doen! Het ‘overkwam’ hem,
Jeremie enkele weken nadat het restaurant de stoep
op de St.Katelijnevest had gecleand en de deuren geopend.
De captain van de Godevaart wilde de eerlijke, seizoensgebonden keuken nog verder verfijnen door een
echte topper binnen te halen. Een rangorde van tientallen
boden zich aan en dan werd het Jeroen Rikkels, te weten
gewerkt in De Kersentuin, de Hoefslag… enzomeer.
In de Godevaart worden, en dat siert hen suikervrije,
topculinaire lekkere menu’s.
***
De startproeverij in de Godevaart betrof een opgemoust, pralineachtig geitekaas“amuuske” met bieslook en
saffraan; carpaccio coeur de boeuf met tomaat en
basilicum; carpaccio coquile advocaat; lamstopic
met begeleidend de Jeaff 2017 Pinot Noir als roodwijn.
Als witte wijn werd de Montes Club,
een multi’cépage, Sauvignon Blanc geserveerd.

Eigen Antwerpse haard is… Godevaart waard! (fch)

INFO : www.degodevaart.be * 03/231 89 94

Geen reacties

Reageer