Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

KSG, een culinair festijn aan het water

Elke zomerse zondag in juli en augustus wordt in Kessenich “Kessenich Smakelijk Grensgeval” georganiseerd.  Dit toeristisch evenement heeft telkens plaats van 10 tot 14 uur en koppelt lekker eten aan gezellige, muzikale en ludieke animatie. Speciaal voor dit evenement werden diverse streekgerechten ontwikkeld.

“Brunchen aan de Maas” is de ondertitel van KSG. En de initiatiefnemers willen die naam alle eer aan doen. Eddy Pauwels (feestzaal/restaurant Oppenhof Kessenich) en Katy Stroobants (Botel Ophoven) sloegen de handen in elkaar. Zij bedachten en ontwikkelden diverse streekgerechten. Katy Stroobants: “Uitgangspunt was: betaalbare streekeigen gerechten met voor elk wat wils en aan een betaalbare prijs. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. Door samenwerking met lokale leveranciers hebben we enkel streekeigen producten in onze gerechten verwerkt: lekker en steeds vers. Ook zochten en vonden we streekeigen dranken als een Maaslandse kruidenthee, de Bieëselaer, een lekker biertje uit Molenbeersel en de alom gekende Aldeneyker pinot gris wijn.”

Watertanden

Wat er iedere zondag zoal op het menu staat? We laten u alvast even watertanden:

Wie er liever zelf op uittrekt kan een picknickmandje van de Boterakker kopen. Het mandje is gevuld met de allerlekkerste streekproducten van Kinrooi waaronder Geistingse dikkoek, Kinrooise droge worst, KSG-kaasje en ambachtelijke Maaslandse ham uit Kessenich. Een dekentje voor exclusieve picknickbeleving aan het water krijg je er sowieso bij.

Uniek decor

Eddy Pauwels situeert het hele gebeuren: “Het brunchen zelf gebeurt in een uniek decor: op een platform op de dijk, onder een grote spantent, een reusachtige zonneparasol als het ware. Kwestie dat we zowel hevige zonnestralen als ook mogelijke regendruppels kunnen tegenhouden.

Onmiddellijk achter je ligt het dorp Kessenich waar ook ’t een en ’t ander te beleven is. Wanneer je op het platform komt eten heb je een prachtig uitzicht op de Maasplassen waar het wemelt van de surfers en andere watersporters. En wie de smaak te pakken krijgt kan zelf ook het water op: hetzij met de toeristische rondvaartboot Paep van Meinecom III of met de historische zeilboot “Ons Bomma”, hetzij op eigen kracht met een kano of een waterfiets. Bovendien is er op het strand permanent kinderanimatie en strandanimatie en zijn er wekelijks muzikale optredens.”

Kessenich Smakelijk Grensgeval is gratis toegankelijk voor jong en oud. Parkeren op de speciaal voorziene parking langs de Meierstraat, Kessenich of op de fietsparking in de Gaard.

Meer info, alsook het volledige programma van elke zondag op: www.kinrooi.be.

Geen reacties

Reageer