Frank Craemers / 418 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Voorzomeren met ASPERGES in ‘het nabije Limburg’

Voor belevingsactiviteiten rond de minerale witstengels asperges werd ik reeds door een aantal bedrijven voor incentives, verenigingen, instanties… aangezocht.   Inderdaad goéd om  tijdig te programmeren voor 2011,  want de aanvragen stijgen van jaar tot jaar. In het nieuwe Limburgse asperge-epicentrum Kinrooi, Maaseik, Bree..  zijn er tussen medio april en ruim half juni verschillende scenario’s mogeiljk :  een letterlijk veldbezoek, asperge’matinee of -nocturnes, een asperge’fietstocht,  proeverij op locatie, in restaurants of  in  een sfeervolle plattelandsruimte.

Ruim 80 % van de Vlaamse aanvoer, s’lands koninginne’groente, wordt in die vollebakstreek gekweekt op nog maagdelijke gronden, ‘bevrucht’ door irrigatiewater van de kiezelplassen en ongerepte, gemengde leem’zandgrond.In de sfeervolle plattelandsruimte kan je lékker genieten in de sfeer van het witte goud, aangevuld met een toeristisch wandelbezoek aan Maaseik, Thorn, boottocht op de Maas,… natuurwandeling in het Vijverbroek.

Zeg maar  lekker genieten in de sfeer van het witte goud, aangevuld met een toeristisch- of ànder bedrijfsbezoek, een busrit doorheen het gebied van de  vollegrondsgroenten, het Maasland…tot aan  Dé Maasvinster toe! Interesse of INFO : frank.craemers@scarlet.be; 011/35 23 30
*  Agratoeristische Gidsenpool Limburg

ASPERGE’LIMERICK…

dé  Maasvinster
kwartsend ès eine kei

Maaslandse wèrmte vol glinster
tösse kezel, asperges en gelei

dé  Maasvinster
kwartsend als een kei

Maaslandse warmte vol glinster
tussen kiezel, asperges en… porei

frank craemers

Geen reacties

Reageer