Frank Craemers / 423 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Watertanden op het “Maas”droge in Kessenich

Te Kessenich voltrekt zich élke zondag een wonder :  het overtollige regenwater wordt afgevoerd naar de Noordzee!    Blijft over de oever- en de  waterpret met een bepaalde rivierstrandsfeer!    Ruim  familiaal bezocht wordt, ‘Brunchen aan de Maas’, de  animatiestandjes,  ‘buikje-vol-laat-je
varen’ met de Paep III over de Maasplassen.  Zélf “Vikingen”, althans roeien op de Fenrir  kan ook,  hetzij per kano of kayak het water omwoelen.
Het Sailcenter Limburg  stimuleert  maar al te graag  de beginnende, reddingsvestige  zeilers.   De strandjutters leggen de voeten in het lichtdeinende
water, cocktail of Maaslands wijntje in de hand,  kinderen huppelen er gegrimeerd omheen met jump naar het springkasteel.    De landelijkheid
van paarden is nooit ver weg, want de huifkar loodst je door het ‘dorp met feodale zweem’… met aangekondigd nog één keer… het  optreden van
Spaans-Andalousische Residelca’paarden…  Streekgerechten klinken Limburgs’zangerig in de oren zoals de Kaesingse Pensenworst, de Maasplaswaterzooi,  roofvis met vollegrondporeisaus,  aspergegetipte  sjônk ,  èrpel, …Zondags treedt ook steevast een toeristische gids aan voor een   dorpswandeing, om de kasteelruïne met grafkapel te ondettitelen  en de St.Martinuskerk te laten bewonderen.  Hierin schuilen deels de oplossingen voor de ontdekkende  fotozoektocht!   De laatst overgebleven dorpscafé schenkt nog  streekbiertjes,  een authentieke tingieterij toont zijn ambachtskunst en  het nieuwe  fietscafé “De Maas’Verkenner’ kaderde zich met een zon’ondergaand terras!      Kinrooi van ‘Smaken zonder grenzen’ toont zich voor een  gezinsvriendelijke budgetverantwoorde  daguitstap!   INFO : www.toerismelimburg.be/zomersezondagen/kessenich – www.sailcenterlimburg.com; 089/56 65 33 (fch)   -> redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91…

Geen reacties

Reageer