Frank Craemers / 423 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Groenten en fruit alldaylong… de hemel in prijzen!

GROENTEN EN FRUIT… ALLDAYLONG  DE HEMEL IN PRIJZEN!
De Week van Groeten & Fruit heeft haar uitwerking niét gemist.  Inderdaad betekent het project
de klok rond…’snoepen’.    Het is zo’n beetje als Valentijn- en secretaresse’dag…mag àlle dagen wel een beetje… of meer!?  Toch heeft de VLAM, de Vlaamse Dienst voor Agromarketing een ernstige  “procedurefout” gemaakt!   Verzaakt aan het volkskundig  gebruik én…géén eieren naar de   Clarissen gebracht.  In Kruishoutem zullen ze het graag horen…alhoewel…”ijscrème, mag ook”..  hoorde ik de celzusters zélf zeggen.   Het weer ten spijt…laat ons troost zoeken bij www.alldaylong.be een nationale campagne die de Belg wil stimuleren om meer groenten en fruit te eten. Kim Gevaert is de ambassadrice van de campagne.  Als gewezen Vlaamse topsporter en jonge moeder is ze bewust met gezonde voeding bezig.   De spurtende slogan
zegt het : “Groenten en fruit, da’s de klok rond genieten!”…bij het ontbijt, het 10-uurtje, de
lunch, het vieruurtje, het avondmaal en de laatavondsnack.  Intussen duikelde het gelijknamige
kookboek  de winkels binnen.  Het door  ‘njam! uitgegeven bundel  is  gevuld met  wel  50 verfrissende  recepten, tips… surprise’suggesties en doe’tips.  Maak bijvoorbeeld eens een smakelijke
bouillon van aardbei. Iedereen mag zich aangesproken voelen, maar vooràl  singels, paartjes  beneden de 44 jaar en gezinnen met jonge kinderen verbruiken groeten en  fruit  al te ondermaats.  Kinderen zullen meer moeilijke groentjes zoals spruitjes, broccoli of witloof
makkelijk naar binnen werken als je ze mengt met gestoofde wortelen.
Om dié reden zetten zowel de grote winkelketens als de kleinere  buurtsuper hun schouders onder de actie.    Ze voorzien degustaties op het winkelpunt,  productpromoties, wedstrijden en feestelijk ingeklede groente- en fruitrayons.  In het najaar, bij de start van het hardfruitseizoen zullen de bedrijven worden
bewerkt om van ‘groenten en fruit op het werk’ een erezaak te maken, gekoppeld aan beweging en ergonomie.  Er zal daarvoor zelfs een bijzondere ‘award’, – zie website – worden uitgereikt.
En… dan gaat Flandria, het Belgisch kwaliteitslabel voor groenten en fruit   nog
op zoek te Vlaamse lande naar…’Dé Groenten’educist  van Vlaanderen’.  Deinend op het ritme van de
seizoen…dàt is het ‘groente- en fruitleven’ zoals het is!  (fch)   INFO :  www.alldaylong.be  ; tel. 02/552 80 11;
->    redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer