Frank Craemers / 423 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Dineren tussen aspegebedden…wedden dat ‘het weer” lukt!

Zaterdag 22 juni eerstkomend kan er stijlvol getafeld worden op ‘s lands beste teeltarealen voor asperges te  KINROOI-Molenbeersel.  De ‘Vrienden van de Smaak’
strijken er volgens een reputatievol scenario neer.    De tafelgenoten kunnen zich vinden
ten huize Aspergeboederij Johan Driessens.  Te 17u30 wordt gestart met een gepast
streekproductelijk  aperitief.  Sterrenchef Alex Clevers, groots in zijn eenvoud, zal
de heerlijke smaakvervloeiing klaren.  Restaurant-Hostellerie uit Dilsen-Stokkem klinkt
als een Maaslandse klok en Bistro Neuta in Maasmechelen…klingelt al evenzeer vertrouwd in de culinaire oren.  De trotse Limburger uit het stadje Sittard dat toch ook Toon  Hermans én…’Limburg Allein'(!) Jo Erens heeft voortgebracht staat garant voor een smakenpallet én…zinnestrelende uitdagingen.  Iéder wordt geacht zijn eigen bord,  ‘tèèèjjer’ in Maastaal mee te brengen én…aan de achterkant  iets op te schrijven.
Iedere gast  pent zijn eigen belevenis én verhaal.  Het zijn verhalen om te delen, … te delen door de ‘Vrienden van de Smaak’.  Niemand pikkelt van àndermans bord, maar ..éét compleet van een ‘vriendschappelijk’ andermans geleend bord.  De andere gast zal op die manier door jou geïnspireerd… en misschien wel in extase geraken.  Aan het einde van de avond krijg je het persoonlijke bord ‘ervaringsrijker’ weer  proper terug!   Wisselschoenen of  botten mag je al evenzeer meebrengen…want een veld- en boerderijbezoek zal de belevingswaarde ongetwijfeld  verhogen.  Aansluitend kan aangeschoven worden aan één lange tafel om te smaken de locale producten op een unieke locatie en inspirerende gesprekken met de lokale producenten zelf.  Op de 10 stengels ‘Mechelse Asperges’  worden er 8 veilingmatig uit Limburg aangevoerd en…7 uit het asperge’epicentrum Kinrooi.  Eén kwartaal lang kan er op de minerale witstengels worden ingestoken.   Zorg dat je erbij bent, want  St. Jan wenkt…  de deadline einde ‘asperge’seizoen wordt aangekondigd. De founding father van ‘s lands Rozendorp Geistingen Luc Van Esser plaatst bebloemende rozen’rozetten. Zélfs de sorbet- en dessertcreatie  zal een rozentouch aan je vrienschappelijke smaak toevoegen! (fch)
INFO : didier Bastiaens <didier@vriendenvandesmaak.be>  ; tel. +32(0)472 51 15 28. ;
->    redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer