Frank Craemers / 423 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Libramont 2013 dribbelt naar bergenhoog succes!

LIMBRAMONT 2013 DRIBBELT NAAR  BERGENHOOG SUCCES!
De gekende publieks- en toch landbouwbeurs zal plaatsvinden van 26 tot 27 juli op het beursterrein en  Demo Forest op 30 en 31 juli in het bos van Paliseul.  Geen wonder dat ruim  200.000 vakmensen  en familiale dagjesmensen de weg vinden naar wel 8OO exposanten.  De nieuwe editie staat weer bol van talloze nieuwigheden, een rijke inhoud vol emoties en toeristisch-agrarische belevingswaarden, ook
cleantechnologisch.   De mensen schuiven aan uit de Euregio tot wel  40 % uit Vlaanderen.  Zowel  de economie, de instanties als de sociale en politieke spelers lanceren zich in het verrijkende debat.  Tel daarbij de 4000 buitenlandse delegaties die door de poorten van Libramont stappen.  Er is uiteraard de economische vitaliteit van de standhouders, maar evenzeer de toenemende interesse voor de landelijke wereld.   Allen worden er Brüder en vooral “kinderen van de aarde”!  De bouw van het Libramont Exhibition and Congress centrum en de herziene schikking van de ruimte is een zegen gebleken voor de uitbouw van deze vermaarde beurs.  De landbouw vervult ook wereldwijd een strategische opdracht door de onafhankelijkheid van voedsel te waarborgen en haar stempel te drukken van de bevolking.  Landbouwers
dragen een maatschappelijke boodschap uit.  In de 21e eeuw komen zij voor nieuwe uitdagingen te staan.  Hun knowhow berust op de bijna onveranderlijke regels van de natuur.  Toch oefenen zij hun beroep uit in een context van permanente verandering, de evolutie van de wensen van de consumenten, de regels van  de markt, de wetenschappelijke benadering van  het levende, maar ook de integratie van de nieuwe
technologieën.   De toeristische agrarist balanceert er tussen actualiteit en ritueel, exploratie en intimiteit, maar ook de groei, de harmonie, het ontstaan, het bewustzijn en het begrip… Precies daarom wordt die beurs nog versterkt met ronde tafels over “de boom in het bos”, “het veld en de stad…die produceert,  beschermt en bewaart”. Thema’s zijn :  de constructie van houten gebouwen, de verscheidenheid in het
bos en op de boerderij, de terugkeer van familieboomgaarden en hoogstammige boomgaarden, …Dan biedt het forum nog conversaties over de mogelijkheden van agrabosbouw in Europa, in Frankrijk en in Wallonië, de loofboomketen en bosrijkdommen voor de ketting  van naaldhout, de combinatie van boom, gras en dier…alles mag werkzaam zijn  voor levensplezier!
INFO :  www.foiredelibramont.com; + 32 (0) 61 23 04 04

Geen reacties

Reageer