Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Zillertal, gevat in Oostenrijk…

ZILLERTAL, GEVAT IN OOSTENRIJK…
Zillertal presenteert zich nog wel als vroger met klaterend water, almen, huttenwandelingen, bergrestaurantjes…  maar de tijd is niét blijven stilstaan! Het gebied weet zich met 6 verschillende vakantieregio’s te onderscheiden, de moderne technologie mee te pakken en toch nog puur en ‘het-mag-nog-lang-duren’ uit de hoek te komen. Het Zillertal ligt in het hart van de Alpen.  Drieduizend meter hoge bergen omringen de vruchtbare streek. Daarmee herken je er het echte Oostenrijk aan alle begroeningsniveaus.    De vele vegetatietypes trekken zich door in de belevingswaarde voor het half miljoen toeristen per jaar, uit België  de 10.OOO steeds optellend. Bewijs van de toeristische eigentijdsheid zijn de vele bikers met liftvervoer voor de fiets waar àlle Oostenrijk’toeristen dankbaar gebruik van kunnen maken, medioren
inbegrepen.  In het hooggebergte is een magnifiek Natuurpark Zillerpark Alpen. Natuurgidsen lanceren zich in wel 150 thematische wandelingen.  Fotografeer de alpenanemoon of de gewone alpenroos, het havikskruid hezij de rotssilene.    Kleur je zomer en wat je zéker  niét mag missen is het ‘natuurlijk Eispaleis’ aan de Hintertuxer gletsjer.  De roofvogeldemonstratie voltrekt zich op de Adler’bühne bezijden de Ahomberg.  Nieuw vanaf deze zomer is het Golfterrein Zillertal.  Oostenrijks beste bikeregio scoort met veelzijdigheid en panoramatochten.  Moderne liften en gondels kunnen steeds meer mensen bekoren,
niet alleen de bikers. Culinaire lekkernijen  worden op basis van regionale natuurproducten aangeboden.
Dat klinkt niet alleen heerlijk, dat smaakt ook zo!  Het Zillertaler bronwater in de bergen is voor 100 procent
drinkbaar en vormt als isotone dorstlesser de basis van vele producten zoals het Zillertaler bier.  De Zillertaler hooimelk krijgt dankzij de sappige  kruiden en grassen van de almen een bijzondere smaak, vermeerderd  gevitamiend!  Namen als Kristalhütte en Wedelhütte doen Oostenrijkliefhebbers snel watertanden van koffiespecialiteiten en zelfgemaakte gerechten op de zomerterrassen.  Schoonheid, avondschemering,  sterrenniveau in tweeledige betekenis doen de deelnemers graag in exclusieve suites genieten.  Vrij van lawaai en luchtvervuiling kunnen ze genieten van pollenvrije, frisse lucht in de de stilte van de bergnacht.   … hoe stiller hoe Ziller!  (fch)
INFO : www.zillertal.at ; tel. Tel  + 43.512.5320 – 664 ;
->    redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer