Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Grevenbichtse OLS-gids aan flarden geschoten!

GREVENBICHTSE OLS-GIDS AAN FLARDEN GESCHOTEN!
Het geroffel voor het prachtige OLS-gebeuren op ZONDAG 6 juli was reeds hoorbaar
tijdens de meest indrukwekkende Limburgse sacramentsprocessie.  In de magnifiek
uitgegeven historische gids werd het neergepend, een chronogram :
“Eendracht draagt in Papenhoven-Grevenbicht collegiaal de OLS-idea uit…!, waarbij evenzeer de geschiedenis van Obbicht wordt toegelicht en gekaderd in de traditie van Sittard-Geleen.  In het kader van de  Kunstfietsroute waren alvast ‘schietende karakter’koppen en keramiek’sjötjes te bewonderen.
De Schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht biedt, gedragen door het hele dorpsweefsel
een veelzijdige sfeerprogramma, te beginnen op 26 juni met het Grootste Kinder-OLS ooit, de 10de editie.
Circa 30 scholen uit Belgisch en Nederlands Limburg nemen er aan deel alstublieft!
Op zondag 6 juli is er dan de mega-optocht met wel 150 schutterijen… “Kavelen”, dat  betekent het
uitschieten tot de laatste loodkogel en bölke er bij neervallen.  De organisatie voorziet hiervoor een aanschietende  aansluitweekend  nadien.  Het ongelooflijke, volksculturele, toeristische en recreatieve schuttersfeest heeft een bijzonder sterke affiche en is vervuld van randevenenten en animatie.  De sterke kleppers, ook voor medioren, seniroren en jongvolkje  met  voor elk wat wils vind je op de website. We oplijsten onvolledig La Fuente, de Beegter Herzbuben, MC Handsome. “Geer tref ‘t in Beeg!” geldt als wervende slogan.   INFO & TICKETS : www.ols2014.nl, VVV Zuid-Limburg, tel.0900 – 555 97 98 *   frank.craemers@skynet.be, Kinrooi/Hasselt

Geen reacties

Reageer