Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Veelbeleuvend bierweekend in Leuven

“VEELBELEUVEND BIERWEEKEND IN LEUVEN”…
Tijdens de ‘Brussels Beer Challenge’, die van 31 oktober tot 2 november 2014 in
Leuven plaatsvindt, organiseert De Hoorn Events een bierfestival voor het grote publiek… èn jurymasters van over heel de wereld!
Ankerplaats is precies daar waar de bakermat van het Leuvense bier is gevestigd.
De 3-daagse wordt gedragen door een carrroussel van biersommeliers, een blinde
testing van winnende binnen- en buitenlandse bieren, smaakvervloeiing tussen bijzondere bieren en gepàst eten, de ‘Brussels Beer Challenge 2013’ op verplaatsing in de gaststad.  Binnen masterclasses zal men zich  buigen, aroma’s neuzend van internationale en bijzondere lokale bieren.  Twee dagen lang proeft een panel van 60
internationaal gereputeerde bierkenners voor award’uitreiking 750 bieren uit alle hoeken van de wereld. Noteer gerust Amerikaanse, Italiaanse en Nederlandse bieren!

Bierontledend op componenten zoals karamel, tomatengazpacho, aardbeitoetsen en kruidengebruik verschaft veel belevingswaarde… soms  als contrast, dan weer ineen ‘geklonken’.  Een mooie smaakaanvaring is bijvoorbeeld Hoegaarden met limoentoets en koriandertikje  met lamsvlees!
De jonge en frisse bierbeurs onderscheidt zich met een dertigtal bier- en etensstands.
Ze wordt kleinschalig, uniek en sfeervol opgezet met aandacht voor kwaliteit, zowel in het glas als op het bord.  Muziekoptredens en gepaste randanimatie zijn er vanzelfsprekend!

‘World draught Master Stella Artois’ Marjolein Geuens en biersommelier Rudy Beckers ijveren present voor een tapinitiatie en een… ondertitelende proeverij.
Om de dag te eindigen in stijl kookt TV-kok en streekproducten-ambassadeur Jeroen
De Pauw samen met de chef van de gloednieuwe brasserie De Hoorn een…bierdiner.

Het event weet zich gebufferd door Toerisme Vlaanderen en Toerisme Vlaams-Brabant.   Feestelijkheden en toerisme gaan er hand-in, …euh, pint-in-hand!  (fch)
INFO : www.leuvenbierfestival.be *  016/27 22 70 *

Geen reacties

Reageer