Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Plattelandsacademie in Rapertingen

Plattelandsacademie ‘fier op mijn dorp’…Rapertingen 13 oktober

Als plattelandsvereniging motiveert Landelijke Gilden dorpsbewoners om zich te verenigen en om samen aan de slag te gaan. Het gemeenschapsleven en de sociale samenhang zijn immers essentiële bouwstenen van een bloeiend dorpsleven. Tijdens de Plattelandsacademie op maandag 13 oktober getuigen vijf afdelingen van Landelijke Gilden over hun actie om aan te tonen dat ze ‘Fier zijn op hun dorp’.

In haar regeerakkoord engageert de Vlaamse regering zich ertoe een ‘dorpenbeleid’ te voeren. Het inzicht dat elk dorp een specifieke beleidsmatige benadering vraagt, dringt hiermee definitief door op het politieke niveau. Een dorp is echter meer dan gebouwen en voorzieningen. Een dorp, dat zijn vooral ook de mensen die er wonen. Landelijke Gilden wil mensen, die ijveren voor de leefbaarheid van hun dorp, ondersteunen. Als plattelandsvereniging motiveren we dorpsbewoners om zich te verenigen en om samen aan de slag te gaan. Het gemeenschapsleven en de sociale samenhang zijn immers essentiële bouwstenen van een bloeiend dorpsleven.

Tijdens de Plattelandsacademie ‘Fier op je dorp’ laten we vijf lokale afdelingen (Achel, Mopertingen, Paal, Rotem en Velm) aan het woord. Zij vertellen over de actie waarmee ze hun dorp bij elkaar brachten. De avond vol inspirerende getuigenissen wordt ingeleid door Karel Lhermitte, adviseur plattelandsontwikkeling van Landelijke Gilden.

De Plattelandsacademie vindt plaats op maandag 13 oktober 2014 om 20 uur in het Ontmoetingscentrum Sint Ludovicus, Luikersteenweg 395, Rapertingen, Hasselt (Vlak naast de afrit Hasselt-Oost van de E313).   Rapertingen ligt wel onder de radar van die school met die IS-terreurpsychose én… daarom niet naar Brussel wil, wèl naar Tongeren!

Landelijke Gilden?
Landelijke Gilden is een vereniging voor iedereen die houdt van het platteland en graag onder de mensen vertoeft. We hebben afdelingen in heel wat dorpen. In Limburg tellen de Landelijke Gilden meer dan 6800 leden verspreid over 160 afdelingen met 750 bestuursleden. Lokaal organiseren onze vrijwilligers leuke en interessante activiteiten voor onze leden, dorpsbewoners en hun gezin. Samen zetten we ons in voor de eigenheid en leefbaarheid van het platteland en de land- en tuinbouw.
Meer info? www.landelijkegilden.be

Plattelandsacademie?
De Plattelandsacademie van Landelijke Gilden wil kennis over het Vlaamse platteland uitdiepen en verspreiden. Alle thema’s die betrekking hebben op het platteland en de leefbaarheid van bewoners komen aan bod.
Meer info? www.plattelandsacademie.be, 0498/ 83 44 13

Geen reacties

Reageer