Frank Craemers / 414 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Dicolor-peer aan kerst’den geteeld!?

Dicolor-peer aan kerst’den geteeld!?
De wetenschap staat teeltechnisch voor niets meer stil! In Borgloon schitterden vredig
nieuwe peren met lengtesteel aan een Kerstmis’den. Nà wel 1000 kruisingspogingen realiseerde de Limburgse fruitsector een peer die als Dicolor door het leven mag.
Ze smaakt aangenaam zoet, is sappig én…knapperig. Behalve een lekkere vuistjespeer
kan ze tellen voor culinaire toepassingen allerlei. Bij rijping gaa ze over naar een fijnboterige, nog verruimde aromatische smaak. Ze geeft een verfrissende beleving
en bevat geel-witte vruchtvezels. Ze toont een rode blos en is lichtglanzend.
Dankzij haar conische vorm raakt ze aktueel in vele kerstbomen, temeer daar het
een kortstondige tot langere bewaringspeer is. Ze kan de fruitschaal sieren en senioren,
al dan niet met klapperend gebit hoeven niet meer te schillen! De Engelse supermarktketen M & S heeft al lang begrepen dat je de grootouders ferm kan plezieren en bovendien een stoelgangbevorderende geste doet. Dezer dagen wordt de peer in de Carrefour aangeboden. in zowel het Franstalige als Nederlandstalige landsgedeelte.
Een samenwerkingsverband tussen René Nicolai NV en Bel’Export heeft geleid tot vermeld afzetconcept. Aangezien de productie in de volgende jaren nog zal stijgen
zullen er beslist nog nieuwe markten worden ontwikkeld. Vooral de culinaire creativiteit
in zowel restaurants als huiskeukens zal de commercie doen boosten, dat staat vast.
Magnifieke receptuur kon alvast worden ontwikkeld voor amuuskes, hoofdgerechten en
desserts. De Dicolor is als niche-vrucht beslist een parel aan de Belgische kroon.
Die Poetin weet niet wat hij mist…putti’s weten wel beter! (fch)

Geen reacties

Reageer