Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Rouge Tomate te Brussel in 10-jarig biervloeigerechten

Alex Joseph (Rouge Tomate) streek 10 jaar geleden neer in Brussel en dat wordt gevierd met een bierpairingdiner
Tien jaar geleden kwam de Amerikaanse chef-kok Alex Joseph in Brussel wonen en werken. Om deze verjaardag te vieren organiseert hij samen met bierjournalist Wim Swinnen op vrijdag 14 juni een diner waar fijne gastronomie wordt gecombineerd met bijzondere Belgische bieren. Het beerpairingdiner vindt plaats in restaurant Rouge Tomate, dat gevestigd is aan de Louizalaan. “Als Amerikaanse inwijkeling heeft deze jonge talentvolle chef een steile bewondering voor zowel de gastronomie als de biercultuur in dit land”, aldus Wim Swinnen. “Hij werkt zoveel mogelijk met lokale producten en ook met Belgisch bieren. Alex is een chef die ongetwijfeld nog heel veel in zijn mars heeft.”

Op 14 juni staan op het menu:

Amuses met als aperitief Super Sanglier 4,5% (Brasserie Minne)

Wilde tarbotceviche, avocado, komkommers, radijs, jalapeño, limoen

Cul de Chien 6,3% (Tall Poppy)

Langzaam gegaarde lamsschouder afgewerkt op de BBQ met tuinkruiden en gerookte aardappelen

Brusseleir Zwet IPA 8% (Brasserie de la Senne)

Cabriolait (biogeitenkaas, geselecteerd door kaasaffineurs Van Tricht), appel en witloof, warm moutbrood

Houblon Sauvage 4,9% (La Rulles)

Wépion-aardbeien, rabarber, witte chocolade, sorbet van citroenverbena

Frambuesa i Chocolate 7% (Hof ten Dormaal)

Er zijn een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar. Deelname aan het diner kost 55 euro per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via booking@rougetomate.be of via www.rougetomate.be (klik onderaan: ‘Make a reservation’)

Alex Joseph (34) is afkomstig van Graton, Californië. Hij verdiende zijn sporen in het gerenommeerde restaurant Cyrus in San Francisco alvorens achter het fornuis post te vatten van de Eleven Madison Park. Deze New Yorkse driesterrenzaak werd enkele jaren geleden onderscheiden als beste restaurant ter wereld. In 2009 kwam Joseph naar Brussel om als souschef aan de slag te gaan in het Brusselse restaurant Rouge Tomate. Van deze zaak is hij ondertussen executive chef en co-eigenaar. In 2015 sleepte Alex de titel San Pellegrino Young Chef Benelux in de wacht. Vervolgens werd hij tijdens de wereldfinale in Milaan (waaraan 3.620 chef-koks uit 192 landen deelnamen) vierde.

Geen reacties

Reageer