Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

KINROOIse winkelherders, – huurders én…HIERders!?

KINROOIse winkelherders, – huurders én…HIERders!?

Het weekend van de klant op 3 en 4 oktober is het officieel startsein van de win-win-win-actie van UNIZO Kinrooi en de gemeente Kinrooi. Vanaf oktober kan iedereen wekelijks kassatickets van aankopen in Kinrooi verzamelen en indienen om ze terug te verdienen in win-win-win-bonnen. Op die manier willen de handelaarsvereniging en het gemeentebestuur zoveel mogelijk mensen aanzetten om hun aankopen lokaal in Kinrooi te doen. Ook Kinrooise verenigingen schieten best in actie want dankzij deze actie kunnen ze zeer gemakkelijk een extra euro voor de clubkas verdienen. Daarvoor werd uit de begroting in de prominente
uithoeksgemeente 24.000 euro uit de begroting opgepompt.
Winnen in 3 dimensies
Schepen van lokale economie Peter Nies: De drie keer het woordje win in de benaming van de actie is een bewuste keuze. Er zijn namelijk drie potentiële winnaars in dit mooie verhaal dat twaalf weken duurt. Iedere klant koopt of consumeert in de gemeente Kinrooi. De lokale handelaars varen er wel bij…en de erkende lokale verenigingen doen er hun voordeel mee.

Iedereen die winkelhiert in Kinrooi tussen 3 oktober en 27 december 2020 maakt twaalf weken lang kans om 100 euro per week van gen’s aankopen vergoed te krijgen in win-win-win-bonnen, een speciale tegoedbon te besteden bij de deelnemende handelaars. Per week wordt er 1.000 euro verdeeld onder lokale klanten, dat wil zeggen 12.000 euro tussen nu en eind december.
De tweede winnaar is de lokale handel. Die wint omdat de actie aanzet tot winkelhieren of lokaal kopen, iets wat zeker welkom is in coronatijden. Voor de actie mogen alle kassatickets uit 3640 Kinrooi ingebracht worden. Deze indienen in een speciale win-win-win-omslag kan enkel bij een deelnemende handelaar. Dit zijn meer dan 100 handelszaken die meedoen aan de actie door ze te promoten en door de win-win-win-omslagen wekelijks te verzamelen. Deelnemende handelaars aan de actie hebben bijkomend voordeel want de win-win-win-bon kan enkel bij hen besteed worden.
Coronoa onttroond?…Kinrooi gekroond!
Schepen van cultuur Mark Hoedemakers: De derde winnaar in het verhaal zijn de erkende Kinrooise verenigingen uit de socio-culturele, sport- of jeugdsector. Ook zij zagen bepaalde inkomsten uit activiteiten, eetdagen, enz… wegvallen door corona. Het gemeentebestuur stelt 12.000 euro van de hogere overheid ter beschikking voor de win-win-win-actie. Concreet komt het erop neer dat iedere klant een vereniging moet nomineren op zijn win-win-win-omslag. Valt die als winnaar uit de bus, dan krijgt de vereniging hetzelfde bedrag gestort, easy money voor de clubkas, met andere woorden. Voor verenigingen komt het erop neer om leden aan te zetten tot deelname aan de actie en om vrienden, familie en kennissen te stimuleren om hun vereniging te nomineren.

Burgemeester Jo Brouns: Met deze nieuwe eindejaarsactie zijn we niet aan ons proefstuk toe wat samenwerken met UNIZO Kinrooi betreft. Zo was er begin april nog een actie in het kader van #samentegencorona toen we – geïnspireerd door de acute nood aan persoonlijke beschermingsmiddelen, samen met UNIZO Kinrooi beschermingspakketten en een portie lekkere asperges schonken aan 100 zorgverstrekkers. Daarnaast werden de lokale handelaars ook voorzien van social distance vloerstickers en werd de website shopinkinrooi.be gelanceerd. De handelaarsvereniging was bovendien mede gangmaker in het voorzien van bolderkarren voor onze Mooimakers alsook in de campagne met de vele AED-toestellen om Kinrooi hartveilig te maken.
Hoven en korenschoven
Martijn Vanhove, voorzitter UNIZO Kinrooi: Een aparte werkgroep met afvaardiging van UNIZO Kinrooi en gemeentebestuur Kinrooi heeft de voorbije maanden deze win-win-win-actie punctueel voorbereid. We hadden gehoopt op een 80-tal deelnemende lokale handelszaken maar die verwachtingen zijn met meer dan 100 lokale handelaars al ruimschoots overtroffen. De wekelijkse winnaars zullen aan de hand van een video bekendgemaakt worden. Iedere maandagavond zal op de Facebook-pagina’s van de gemeente Kinrooi en UNIZO Kinrooi meteen te zien zijn wie de gelukkige winnaars – klanten en verenigingen – van de voorbije week zijn. We hopen dat vanaf de start zoveel mogelijk mensen meedoen aan de win-win-win-actie want dit is echt zeer gemakkelijk geld verdienen.
Nuttige links in deze zijn www.kinrooi.be/win-win-win alle info over de actwww.kinrooi.be/win-win-win-handelaars
overzicht van de deelnemende handelaars https://www.kinrooi.be/win-win-win-verenigingen overzicht van de erkende verenigingen die genomineerd kunnen worden.

Laat Kinrooi zich maar diagonialiseren met De Panne! De Maas trekt zich nooit terug…de zee wèl! Overvloedig KINdeROOI! (fch)

Geen reacties

Reageer