Mons…Bergen aan Michelin’sterren in de nieuwe gids…
Het nieuwe treinstation in opbouw te Bergen staat ongetwijfeld centraal voor de
grote Europese ontvankelijkheid van ‘Mons’…cultureel erfgoed én gastronomie.
Geen wonder dat de Gids’ceremonie voor de nieuwe Michelin’gids zich precies
daar zou voltrekken in het Koninklijk theater nabij de Grote Markt.
Een mooi spectrum aan sponsors trad maar àl te graag aan, waarbij de receptie’
ceremonie zou worden behartigd in samenwerking met de scholen van het
Provinciaal Onderwijs van Henegouwen.
De fiche? ganzenlevertruffel, tartaar van coquille, rundercarpaccio, rivierkreeftravioli, scampi’s, linzensalade, crème brûlée…en tot slot een witte
chocolade’delicatesse met vanille en kokosmelk…Voor de cocktail werd ondermeer bijgetreden door Ruffus Brut Sauvage…
De Michelin Guide Cerenmony België & Luxemburg 2023 zal beslist de geschiedenis in gaan als ‘beklijvend’ én…knal’drangend letterlijk en figuurlijk
met knipoog naar…
België telt nu 140 sterrenzaken met 3, 2…of 1 ster, een record aantal voor ons land. Slechts één restaurant van de chef-kok met Armeense roots Karen Torosy,
Bozar genaamd, kreeg dit jaar een tweede ster.
Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) en Tim Boury (Boury)
behouden hun drie sterren.
Opmerkelijk bij de lauwering is ook bistro Glass in Antwerpen dat gerund wordt
samen met chef-kok Wouter Van Tichelen.
Voor dit jaar 2024 kiest de MICHELIN Gids Antwerpen als gaststad van de volgende ceremonie voor België & Luxemburg, meerbepaald in de A Room
van de Zoo te Antwerpen.
De Michelin’gids is een wàre bijbel voor België-Luxemburg culinair,
belevingswaarde en passie!
INFO : contact-ceremonybelux@michelin.com
- Posted by Frank at 01:34 pm
- Permalink for this entry
- Filed under: agriculture, culinair, Europa
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer