Nieuwe glimmende aspergegerechten 2012
De culinaire etenskolom seizoensgewijze opbouwen…Dat kon met asperges in de Foodbuilding te Hasselt met de groentenkroon van kok Giovanni Oosters en Annelies Santens. De pedalen van drie hobbykoks werden ingedrukt voor de wedstrijd “Pimp de asperges!” gekozen uit 50 ingezonden recepten. Marc Costers uit Meise zou winnen met een prachtig brasserierecept “Op vel gebakken kabeljauw met asperges, kroket van
brandade, ook ansjovis en een kwartelei, verrijkt met een schuimende
mousseline” Het winnend recept laat zich bijzonder handig vooràf bereiden voor een succesmenu. In de jury proefden nog Alex Clevers van Vivendum, Nik van Gool, kraakverse KVLV-voorzitter en twee Limburgse aspergeteelsters. Een mooie opsteker nu ook het asperge’epicentrum Kinrooi werd genomineerd werd voor de wedstrijd ‘Gemeente van de smaak’. De geselecteerde recepten kan je op”steken” via www.boerenbond.be. Nog aangedragen werd ‘Aspergewrap op zijn West-Vlaams’ én ‘Eiwitmousse met asperges’. Tot nog 21 juni, St. Jan volgens boerenwijsheid, vallen asperges op te tafelen… want vanaf dan worden ze stekkerige vezelaars! De minerale witstengels blijven dan graag in het smaakgeheugen tot medio april 2013. (fch)
-> www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91
- Posted by Frank at 04:41 pm
- Permalink for this entry
- Filed under: Uncategorized
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer