Frank Craemers / 423 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Nieuwe glimmende aspergegerechten 2012

De culinaire etenskolom seizoensgewijze opbouwen…Dat kon  met asperges in de Foodbuilding te Hasselt met de groentenkroon van kok Giovanni Oosters en Annelies Santens.       De pedalen van drie hobbykoks werden ingedrukt voor de wedstrijd “Pimp de asperges!” gekozen uit 50 ingezonden recepten.  Marc Costers uit Meise zou winnen met een prachtig brasserierecept “Op vel gebakken kabeljauw met asperges, kroket van
brandade, ook ansjovis en een kwartelei, verrijkt met een schuimende
mousseline” Het winnend recept laat zich bijzonder handig vooràf  bereiden  voor een succesmenu.   In de jury proefden nog Alex Clevers van Vivendum, Nik van  Gool, kraakverse KVLV-voorzitter  en twee Limburgse  aspergeteelsters.  Een mooie opsteker nu ook het asperge’epicentrum Kinrooi werd  genomineerd werd voor de wedstrijd ‘Gemeente van de smaak’.  De geselecteerde recepten kan je op”steken” via www.boerenbond.be.  Nog aangedragen werd  ‘Aspergewrap op zijn West-Vlaams’ én ‘Eiwitmousse met asperges’. Tot nog 21 juni,  St. Jan volgens boerenwijsheid,  vallen asperges op te tafelen… want vanaf dan worden ze stekkerige vezelaars!  De minerale witstengels blijven dan graag in het smaakgeheugen tot medio april 2013. (fch)
-> www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer