Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Paarden in Kessenichs Maaslandschap…

PAARDEN IN KESSENICHS MAASLANDSCHAP…

ZONDAG 8 JULI EERSTKOMEND ZULLEN ANDALOUSISCHE PAARDEN MET HUN RUITERS AANTREDEN VOOR DE OVERTREFFENDE HERHALING VAN EEN PAARDENSHOW.  DE  ENTHOUSIASTE BEZIELSTER SYLVIA DE ROOIJ  DOET WAARLIJK IEDEREEN DE HINDERNIS NEMEN OM OP DE MIDDAG DE BIJZONDERE PAARDENDRESSUUR BIJ TE WONEN.
SAMEN MET HAAR MAN FRANS EN ZOON FRANCOIS  FOKT ZIJ AL BIJNA 20 JAAR ZUIVER SPAANSE RASPAARDEN EN KARTUIZERPAARDEN.    HET IS EEN WAAR ‘MONNIKENWERK’ OM DIE PAARDEN TE KWEKEN. HET GAAT OM CARTUJANO’S MET HUN LIEFLIJK, FANTASTISCH KARAKTER.   IN DE GESCHIEDENIS GAAN ZE TERUG NAAR DE 15DE EEUW TOEN DE KARTUIZERMONIKKEN DEZE PAARDEN IN DE BESLOTENHEID VAN HUN KLOOSTERS FOKTEN EN ZE AAN DE ADELLIJKE FAMILIES IN HEEL EUROPA WERDEN VERKOCHT.   DE ACTUELE FOKKERIJ RESIDELCA WON BELANGRIJKE PRIJZEN OP VERSCHILLENDE WEDSTRIJDEN EN KAMPIOENSCHAPPEN.  DRIEMAAL NAM MEN ZELFS DE PRIJS VAN BESTE FOKKER IN ONTVANGST.   ZONDAG ZAL DE ELEGANTE  SCHOONHEID VAN DE PAARDEN WORDEN TOEGELICHT.   VOOR DE GELEGENHEID WORDT ZELFS EEN HEUSE HINDERNISSENPISTE AANGELEGD.  DE BEWONDERENDE BEZOEKERS KUNNEN VEEL ACHTERGRONDINFORMATIE OPSTEKEN :  DE AFKOMST VAN DE PAARDEN, DE LICHAAMSTAAL VAN DE RUITERS VAN RESIDELCA, HET TRAININGSPROGRAMMA,  DE JURERINGSCRITERIA… VANAF 13 UUR ZULLEN DE AANWEZIGEN GEDURENDE TWEE UREN IN EEN SPAANS-MAASLANDSE SFEER WORDEN ONDERGEDOMPELD.

KSG… KAESING
DEZE PAARDENSHOW ZAL ZICH ZONDAG EERSTKOMEND NOG EENMAAL VOLTREKKEN IN HET KADER VAN DE ‘ZOMERSE ZONDAGEN MAASLAND’ , MEERBEPAALD BINNEN ‘KESSENICH SMAKELIJK GRENSGEVAL’. HET GEZELLIGE TOERISTISCHE GEBEUREN ‘KSG’ VOLTREKT ZICH ELKE ZONDAG VAN JULI EN AUGUSTUS VAN 11 TOT 16 UUR.  HET MAASDORP BIEDT OVERIGENS VOOR ELK WAT WILS : BRUNCHEN BIJ EEN HORECA’ONDERNEMER AAN DE MAAS, STREEKPRODUCTEN PROEVEN, HET RIVIERPARK MAASVALLEI VERKENNEN… DAN IS ER OOK NOG STRANDANIMATIE VOOR KINDEREN EN VOLWASSENEN, BOOTTOCHTEN, HUIFKARTOCHTEN… EN NOG VEEL MEER! JE KAN ZELFS BELEVINGSVOL EN ZELF ROEIEND AAN BOORD VAN EEN ‘VIKINGSCHIP’ PLAATSNEMEN.  EEN GEDIPLOMEERD TOERISTISCH GIDS ZAL GEÏNTERESSEERDEN RONDLEIDEN IN DE NEOGOTISCHE SINT – MARTINUSKERK, OMHEEN DE BERGKASTEELRUÏNE, DE INHEEMSE AANPLANTEN  EN DOORHEEN HET MAASDORP KESSENICH ZELF.  JE KAN OOK NOG GENIETEN VAN EEN VOLKSSPELENDE BEUGELBAAN, EEN FOTOZOEKTOCHT…EEN BEZOEK AAN  EEN TIN- GIETERIJ, EEN  FIETSKAFFEE. (fch)
Meer info: www.toerismelimburg.be/zomersezondagen/kessenich  089/56 13 24
-> redactie : www.frankcraemers.be   0474/98 37 91…

Geen reacties

Reageer