Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

BISTRONOMIE 2013 IN OVERTREFFENE HAP

De goede middenmoters, veredelde eetkaffees, brasseriën, creatieve restaurantjes zijn vervat in ‘De Bistronomie  Gids 2013.  Het overzicht bestrijkt Vlaanderen & Brussel.  Wél 85  horeca’zaken werden geselecteerd met als kenmerken :  in eigen streekkluiten geworteld, een eigentijds decor met ziel, géén roboticabediening… én, een keurige, navenante prijs.  De zoekmachine brengt je volgens indeling vlot naar de gewenste gemeente, de naam van de zaak, budgetgaffel.  Ruim 61.000 mensen schreven zich alvast in op de Bistronomie’Nieuwsbrief. De relatie’adressen worden maandelijks bemaild met geolocatie  en actieve Facebook-pagina. Naast de website is er de gloednieuwe editie van Bistronomie 2013 op ‘papieren drager’.  Mooie foto’s, concrete informatie en ‘nest’gegevens versterken de klassevolle gids, geprijst aan 9,95 euro in uitgeverij van Borgerhoff & Lamberigts.  Twee straffe, jonge horecabonzen Steven Engels en Johannes Denis studeerden zich beslagen  in hotelmanagement, wijnkunde en scherpen zich gebeiteld in de sector. Om die reden ontwikkelen ze  ‘Het Platform’ voor lidmaatschap met partners, hoogwaardige  horecaleveranciers.  Voordeeleffecten zijn  het verkrijgen van informatie, kortingen en primeurpromoties.  De verbondenheid tussen hotels en bistro’s  wordt hoog in het vaandel gevoerd.  Bistronomie is een gedeponeerd handelsmerk en benaming alsook een geregistreerd concept in de Benelux. Criteria zijn een verfijnde keuken, een correcte voedingsHACCPel,  een goéd glas wijn, maar ook bier, ‘terroir’kazen, streekproducten… te serveren in een
gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Elke zaak weerspiegelt zich in een duidelijke fiche, link naar eigen website
en aanvraag voor reservatieknop.   De rijke Belgische bierversmelting houdt naast de grote giganten de
de streekbrouwerijen blijvend  genicht.  Nog een voordeel is de extra reservatieopbouw en het opzetten van workshops rond  een boeiend, hedendaags of seizoensthema zoals asperges.  Bistronomie werkt beslist  Vlaanderen’verfrissend!  (fch)
INFO : www.bistronomie ; tel. Tel:  0474/ 43 25 99;
->    redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer