Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Voor het aankomende weekend : Hop…PALMpaardje…hop!

Voor het aankomende weekend :   Hop… PALMpaardje… hop!

De gigantische opbouw van de Eerste PALM-HOPfeesten heeft zich op gang
getrokken. Het zal daar wat worden rond het Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel.  Vier luiken trekken ze daar open :  de Palm’hopoogst, de Rock Rally, het Schlagerfeest en Move to improve, dus voor elk wat wils!  Vrijdag reeds komt de Rond van Vlaanderen voor Fietstoerististen toe op het
festivalterrein. Onder hen, politieke en andere BV’s met als reden het ondersteuningsfonds voor kinderen met neuro-bewegingsproblemen te steunen.  ‘Move to improve’ is ook  de naam van het speeldorp terplaatse!    Dan wordt de dag afgesloten met de finale van de Palm Rock Rally met de
bedoeling om lokaal talent te promoten, jaarlijks te herhalen vanaf nu. En vrij bezoek aan de paardenstoeterij natuurlijk!
Zaterdag  23/08  is er de affiche met doorwinterde Schlagerfeest’artiesten.  Daarvan
gaat de opbrengst naar een woonzorginrichting voor mensen met een verstandelijke beperking.  Zondag zal het veld worden gespreid voor de éérste  publieke PALM-hopoogst ooit.  Een eigen hoptuin herbergt alvast 8OO hop-planten.  Ze zijn van de Hallertau Mittelfrüh’variëteit.  Van de eerste oogst
verleden jaar werd alvast de Palmbrouwers PALM Hop Select gemaakt.
Het is een complex, maar uitgebalanceerd degutatiebier.  De Palmhopplukkers
mogen later getuigen zijn van het brouwen en…méér nog, het degusteren ervan.   Rondom zullen er de traditionele Highland Games plaatsvinden,  een hoppe’wandeling, een kidstocht.  De grote feesttent verzekert  àlle  lekkers van bij ons met streekproducten, bieren.  Het feestweekend zal
worden afgesloten met een spetterend optreden van Cookies And Cream!
(fch)

INFO : palmhopselect.be  ; tel.  052/31 74 76
;
->    redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer