Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Asperges aan de KINROOIse horiZON

“Asperges aan de KINrooise horiZON”

Op   VRIJDAG 16 MEI heeft in Kessenich de “ASPERGENOCTURNE 2014” plaats, aanvang te 18 uur.
Ze begint, zo mogelijk met bezoek aan een ‘grand cru’veld  met de optimale zandleemtextuur.  Na toelichting over de teeltcultuur met demo mogen de deelnemers eens proberen te “steken”.  Er is gidsbegeleiding voor  de  toeristische en cleantechnologische uitleg, ook het Vlaams asperge’erfgoed.
Aansluitend worden de videobeelden “Sfeer voor de Aspergenocturne” vertoond.  De amuses worden begeleid  met het Geistinger rozenaperitief.  Dan voorziet het menu de Késingse sjônk, een aspergesoepje en  een ruim  palet aan culinaire  aspergeproeverijen… klassiek, gegrild, gegratineerd…met parelhoen, zalm en Limburgse waterkers.  Met flankerende  Belgische, meer speciaal  Limburgse pils- en streekbieren wordt de foodpairing (smaakvervloeiing)  gepast nagestreefd.   Blikvanger is  de Van Eyck’Trippel in dit Maaseiker herdenkingsjaar naast andere, KINROOIse specialiteiten.  De “Aspergenocturne op dinnerkadans” voorziet in beklijvende projecties  van asperge’boodschappen en beelden over het agra-toerisme in ‘s lands epicentrum van de aspergeteelt en  Rivierpark Maasvallei, …   INFO :  0474/98 37 91     www.oppenhof.be > nieuwskader.

Geen reacties

Reageer