Frank Craemers / 421 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Kinrooi steekt toeristische “asperges”veelzijdigheid.

KINROOI STEEKT TOERISTISCHE “ASPERGES”VEELZIJDIGHEID…

Met de opening van de ‘Aspergekamer’ nabij het VVV-kantoor werd meteen de toon gezet voor de opening van het toeristisch seizoen 2014.   Er speelt geen vrees geflitst te worden, toerend met  de blauw-oranje scooters  langsheen de groentenvelden.  De aspergebedjes ogen opgehoogd en…culinair gespreid.  De smaakbeleving voor de koninginnegroente hypt nog tot einde juni in de Belgische noordoosthoek.  Zels  paardgetrokken huifkarren worden  ingezet en touringcars op vrijdag.  Bij het computertikken van “asperges”  … raak je aan wel 4000 hits.  Het vijfdorpige Kinrooi uit zich als de asperge-gemeente  & Culinaire Ambassadeur van Vlaanderen.  De bistro-samenwerking met landbouw en  toerisme werpt dan ook duidelijk…euh…haar vruchten af.  De aspergefolder en de toeristische aspergeroute zijn er sterke voorbeelden van.  Bestèl  hem!… de bijzonder inspirerende  kleurfolder “Kinrooi Evenementen 2014”.  Voor medio mei zijn de aspergefeestelijheden geafficheerd.  De  filmische aspergevertoning  zal ongetwijfeld de toeristische bezoeker beroeren.  Zijdelings staan in de aspergekamer uitlegborden, foto’s en materialen van vroeger en nu.  Het Marec-forum speelt bovenop de troeven uit van Geistingen Rozendorp, Europese Schuttersgemeente, Molenwiekgemeente, fiets- en wandeltoerisme, watersportbeleving én culturele troeven.   Deurwaarders mogen komen voelen of de zandleembedden nog warm zijn!? www.toerismekinrooi.be, 089/56 47 36

Geen reacties

Reageer