Frank Craemers / 375 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

De zee leegdrinken…kan dat? Jà, dankzij Seafood Brussels.

De zee leegdrinken…kan dat?  Jà,  dankzij Seafood Brussels.

Begin mei voltrekt zich in Brussel de grote Seafood’beurs, gekoppeld aan voedingstechnieken allerlei.
Het is een vakbeurs, akkoord, maar de culinaire  aanwendingen, toepassingen van vis, schaaldieren,
uitbreiding aan recepten is ronduit een…wereldzee!    Goéd dat de uitbreidende verbruiksmogelijkheden
doorsijpelen naar de consument, want zeevoeding betekent  gezondheid, mineralen, eiwitten…
De wereldorganisaties waken tegen overbevissing en dan valt het woord quota.  Dan vallen evenzeer
voor onze Noordzee de begrippen tong, kabeljauw…Uiteraard behoort gedacht aan de vistechnieken,
om het ‘broed’ niét kapot te eggen.    De ecologie en, meer nog de cleantechnologie, neemt er
een toenemende plaats in.  We verwachten  voor onze achterkleinkinderen ook nog proper eten en water te laten, plus  gezonde  lucht, grondstoffen…kortom overlevingskansen.  Precies daarom stuurt Seafood aan op vernieuwende  zeevoedingsprodukten, diensten en uitrustingen voor koelteketens  enzomeer.  Je ziet er trends voor de  voedselnodige mensheid, precies om de situatie een stap voor te blijven. Seafood is een fantastische  wereld aan netwerken die er samen komen, waarlijk grote visspelers van àlle continenten, Scandinavië,  het Midden-Oosten tot ‘de Hollandse maatjes’, de kaviaar’variëteiten.  Vele winkelketens
en visretailers  bronnen zich op de Eurepean Seafood Exposition. Ze kunnen er “vis”beroepsmensen uit wel 145 landen ontmoeten en speuren naar  nieuwe verpakkingen, koelteketens, technische hulpmiddelen, prijzen en gastronische vindingen.  De Vlaamse Dienst voor Agro-Marketing (VLAM)
organiseert er zich met een mooi  Vlaams  paviljoen en ondersteunt de Seafood Prix d’Elite.  Onze
visveilingen weerspiegelen pladijs, rog, sepia, poon, aan boord gekookte garnaal en, met de hengel gevangen  zeebaars.  Vlaamse bedrijven onderscheiden zich met prachtige bereidingen van haringen, maar ook  sprotjes en makreel. We tellen zelfs een exclusieve Belgische kaviaarproducent.
De mensheid en  het wereldvoedselprobleem zit duidelijk op een kantelmoment!
De kanteling van die camion op de Brusselse Ring valt echter niet te noteren als een P.R.-stunt…
maar zegt wél héél véél over …”vis onderweg”!?  (fch)
INFO : www.seafoodexpo.com  ; tel. Tel:  +32 2 77 3 50 24 ;
->    redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91

Geen reacties

Reageer