Frank Craemers / 414 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

With redlove from Belgium

WITH REDLOVE FROM BELGIUM…
Verankerd  in Sint-Truiden dankzij de Belgische Fruitveiling lanceert zich Redlove voor een
ongetwijfelde triomftocht doorheen het culinaire landschap.  Inderdaad kleurt de nieuwappel rood,
ook binnenin én…blijft hij dat ook ondanks àlle “beproevingen”!  Met als wingewest Margraten,
het Hageland, het Limburgse Haspengouw en het Waasland presenteert Redlove zich als een
gastronomische kunstappel voor toprestaurant en traiteurs. In de overtuiging dat je eet met alle
zintuigen,  eet je zelfs de omgeving mee op. Het gebeurde alvast in restaurant Aen de Kerck met Salvator Mundi  in Melveren, ook nabij een neo-classicistisch kasteeltje in een park  met fraaie bomen.
Het fruittoerisme teelt er weelderig met napluk en nu weeral een dimensie  meer dankzij Redlove,
“rauw” te verrijken met Sint-Jacobsnoot, komkommer en appelvinaigrette, veelkleurig met carpaccio
en veel smaakvervloeiing.  Zelfs Redlove”compote” met aardappel, Iberico en cantharellen laat
zich gastronomisch hemels serveren voor een mooie polonaise tot yoghurt, sorbet…en chips toe.  De roodvezelige appel is iets dikker en roder in zijn mutantensoort, het klokhuis is stervormig of hartvormig.  Misschien valt er voor Kerstmis hetzij Valentijn wel wat mee te doen?  De belangrijkste eigenschappen zijn uiteraard diëtisch, voedingskundig dankzij de antioxydanten om kankercellen te preventeren.  Zie de nieuwe receptjes én FruitRevolution.be!
De mooie beloftevolle nieuwigheid voor de keuken waarborgt  bescherming tegen infecties door
de immuniteit te verhogen.  Het herfstseizoen 2014 biedt een mooie opmars en opmaat om te
serveren bij wildmenu’s, als sap, … misschien appelschijfjes voor het tricolore beeld met zwarte bloedpens en gele frieten.  De consument mag het appel’produkt herkennen aan de typische sticker en al crispend de  zoetzure, retrosmaak.  Fruitsalades laten zich opkleuren en er is ruimte voor cider, ijscrème en fruitsap in de letterlijke betekenis.  Dat fruitsap, ook kindvriendelijk, hoor je wel gewenst wellustig te walsen.  Okergelig of troebel ander appelsap kan je betoveren tot een aantrekkelijk
rozerood drankje.  Zelfs met  vodka of  jenever, hetzij met een kruidendrank van bijvoorbeeld ijzerkruid  handhaaft zich de  karaktervolle appel met rijke aroma’s.
We zien het in  Zwitserland ontwikkelde appelras nog geserveerd met witloof… with love from Belgium!    (fch)        INFO : www.redlove-apple.be * 011/69 34 11    door Frank Craemers

Geen reacties

Reageer