Frank Craemers / 416 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Nobel varkensvlees’festijn in Limburg-hoofdstad

Onze Vlaamse varkenshouders produceren mager en lekker varkensvlees. De waardevolle voedingswaarde van varkensvlees is door veel consumenten echter niet of onvoldoende gekend. Wie de prijs voor varkensvlees aan boer bekijkt, erkent ook dat het product niet naar waarde betaald wordt. Varkensvlees verdient een beter imago en een betere prijs. De Limburgse varkenshouders trekken de stad in om hun product zelf te promoten.

Ons Belgisch vlees voldoet aan de hoogste voedselveiligheidsnormen en is nog eens lekker en gezond op de koop toe. Het is rijk aan vitaminen (waaronder B12), bevat hoogwaardige eiwitten en mineralen, heeft een goede verhouding verzadigde en onverzadigde vetzuren en delen zoals het varkenshaasje of de mignonnet zijn daarenboven zeer mager. 100 gram van deze delen bevatten maar 2 gram vet. Ter vergelijking: magere smeerkaas en een vegetarische burger bevatten een veelvoud aan vet, namelijk 9 en 11 gram vet per 100 gram. Daarnaast kan je alle kanten uit met varkensvlees: pan, grill, wok of oven en natuurlijk mag varkensvlees niet ontbreken op de barbecue. Heel wat recepten vind je terug op www.vlees.be

Voor dit heerlijke kwaliteitsvolle voedingsproduct krijgt de boer de laatste jaren echter zeer weinig en komt hij niet altijd meer uit de kosten. 20 cent prijsverhoging per kg vlees in de winkel, waarbij die 20 cent integraal naar de boer gaat, zou een wereld van verschil maken voor de boer, terwijl dit maar een zeer beperkte impact heeft voor de consument. Daarom vragen de varkenshouders ook aandacht voor een eerlijke prijs.

Zaterdag 16 mei van 11 uur tot 15 uur promoten de Limburgse varkenshouders hun producten op het Capucienenplein te Hasselt. Komt u ook proeven hoe lekker en veelzijdig varkensvlees is?

Geen reacties

Reageer